Bär & Citronkaka
60 g smör
0,5 dl socker
0,5 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
Fyllning:
hallon & blåbär
100 g vaniljkvarg
1 msk lemoncurd
1 msk socker
0,5 tsk vanilj
0,5 ägg
Blanda smör och socker fluffigt. Tillsätt ägg och blanda väl. Blanda sedan i mjöl och bakpulver till en jömn smet. Bred smeten i botten och lite upp på kanten i en rund form som är klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 C i 10 minuter. Till fyllningen blanda ihop alla ingredienser, förutom bären. Lägg bären på kakbotten så att det täcker hela och häll på fyllningen. Grädda i 20-25 minuter. Låt svalna.
Berry & Lemon Cake
60 g butter
0.5 dl sugar
0.5 egg
1.5 dl wheat flour
0.5 tsp baking powder
Filling:
raspberries & blueberries
100 g vanilla quark
1 tbsp lemon curd
1 tbsp sugar
0.5 tsp vanilla
0.5 egg
Mix butter and sugar fluffy. Add the egg and mix well. Then mix in flour and baking powder to a smooth batter. Spread the batter on the bottom and a little up on the edge in a round cake tin lined with parchment paper. Bake at 175 C for 10 minutes. For the filling, mix together all the ingredients, except the berries. Place berries on the whole cake base and pour on the filling. Bake for 20-25 minutes. Let cool.
0 Comments