Det här är en kaka som passar perfekt till sommarfikat. En krämig fyllning och bär som lyfter hela kakan till skyarna. Och för att ytterligare lyxa till det serverar jag kakan med vaniljglass. 

This is a cake that is perfect for summer. A creamy filling and berries that lift the whole cake to the skies. And to add extra luxury to that, I serve the cake with vanilla ice cream.


Bär & Citronkaka


60 g smör

0,5 dl socker

0,5 ägg

1,5 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver


Fyllning:

hallon & blåbär

100 g vaniljkvarg

1 msk lemoncurd

1 msk socker

0,5 tsk vanilj

0,5 ägg


Blanda smör och socker fluffigt. Tillsätt ägg och blanda väl. Blanda sedan i mjöl och bakpulver till en jömn smet. Bred smeten i botten och lite upp på kanten i en rund form som är klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 C i 10 minuter. Till fyllningen blanda ihop alla ingredienser, förutom bären. Lägg bären på kakbotten så att det täcker hela och häll på fyllningen. Grädda i 20-25 minuter. Låt svalna. 



Berry & Lemon Cake


60 g butter

0.5 dl sugar

0.5 egg

1.5 dl wheat flour

0.5 tsp baking powder


Filling:

raspberries & blueberries

100 g vanilla quark

1 tbsp lemon curd

1 tbsp sugar

0.5 tsp vanilla

0.5 egg


Mix butter and sugar fluffy. Add the egg and mix well. Then mix in flour and baking powder to a smooth batter. Spread the batter on the bottom and a little up on the edge in a round cake tin lined with parchment paper. Bake at 175 C for 10 minutes. For the filling, mix together all the ingredients, except the berries. Place berries on the whole cake base and pour on the filling. Bake for 20-25 minutes. Let cool.