I dessa muffins får du en mjuk, saftig muffins fylld med speculoos och en knaprig topping. Så gott med det mjuka mot det knapriga. Har du inte speculoospasta, så kan du testa med jordnötssmör eller mandelsmör. Tror det kan bli toppen det också.  

In these muffins you get a soft, moist muffin filled with speculoos and a crunchy topping. So good with the soft versus the crunchy. If you do not have speculous paste, you can try with peanut butter or almond butter. Think it might be great too.

Speculoos Crumb Muffins

5 pcs

Crumb topping:

20 g butter, melted

0.5 dl flour

2 tbsp brown sugar

0.5 tsp ground cinnamon


Muffins:

20 g butter, soft

0.5 dl sugar

1 small egg

2 tbsp plain yogurt

1 tbsp milk

0.5 tsp pure vanilla extract

1 dl flour

0.5 tsp baking powder

1/8 tsp baking soda

1/4 tsp ground cinnamon

one pinch of salt


speculoos paste


Preheat oven to 175 ° C.

Crumb topping: Mix butter, flour, sugar and cinnamon together in a bowl. Set aside.

Muffins: Stir together the soft butter and the sugar. Add the egg and stir well. Add yogurt, milk and vanilla. Then stir in the flour, baking powder, baking soda, cinnamon and salt. Do not overmix. The batter will be thick. Spoon the batter into 5 muffin cups. Make a cavity in each muffin and fill it with speculoos paste. Top with the crumbs. Bake for 12-15 minutes or until the edges are lightly browned.



Speculoos Smulmuffins

5 st


Smultopping:

20 g smör, smält

0,5 dl mjöl

2 msk farinsocker

0,5 tsk kanel


Muffins:

20 g smör, mjukt

0,5 dl socker

1 litet ägg

2 msk vanlig yoghurt

1 msk mjölk

0,5 tsk rent vaniljextrakt

1 dl mjöl

0,5 tsk bakpulver

1/8 tsk bikarbonat

1/4 tsk malda kanel

en nypa salt


speculoospasta


Värm ugnen till 175 ° C.

Smultoppning: Blanda smör, mjöl, socker och kanel i en skål. Ställ åt sidan.

Muffins: Rör ihop det mjuka smöret och sockret. Blanda i ägget. Tillsätt sedan yoghurt, mjölk och vanilj. Rör sedan i mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel och salt. Blanda inte för mycket. Smeten blir tjock. Skeda smeten i 5 muffinsformar. Gör en fördjupning i varje muffins och fyll dem med spekulospasta. Toppa med smulet. Baka i 12-15 minuter eller tills kanterna är gyllenbruna.