Alltså, här har vi en av de godaste brownies jag har bakat. Kladdiga, lite sega och så otorligt goda. Vill du inte ha dem så kladdiga, grädda dem då lite längre i ugnen. Äts med fördel med glass :) 

So, here we have one of the tastiest brownies I have baked. Sticky, gooey and so incredibly good. If you don't want them so sticky, then bake them a little longer in the oven. Eat a piece or two, preferably with ice cream :)


Kladdiga Brownies


50 g smör

30 g mörk choklad

1 1/4 dl socker

1 ägg

0,5 tsk vanilj

2 msk mjöl

1 msk kakaopulver

en nypa salt


Värm ugnen till 160 grader. Klä en bakform med bakplåtspapper. Smält smöret och chokladen tillsammans på låg värme i en kastrull. Ta bort från värmen och tillsätt sockret. Blanda väl.

Tillsätt ägg och vanilj, rör om tills det är jämnt. Tillsätt mjöl, kakaopulver och salt. Rör om tills det är väl blandat. Häll i formen och grädda i 22-25 minuter. Ta bort och låt svalna helt.



Gooey Brownies


50 g butter

30 g dark chocolate

1 1/4 dl sugar

1 egg

0.5 tsp vanilla

2 tbsp flour

1 tbsp cocoa powder

one pinch of salt


Preheat oven to 160 C degrees. Line a pan with parchment paper. Melt the butter and chocolate together over low heat in a saucepan. Remove from heat and add the sugar. Stir well.

Add the egg and vanilla, stirring until it’s smooth. Add flour, cocoa powder and salt. Stir until well blended. Pour into the pan and place in the oven. Bake for 22-25 minutes. Remove and let cool completely.