Vill du ha goda och vegetariska köttbullor som håller ihop och inte smular? Då har du kommit rätt, för jag har exakt det receptet :) Vi åt dem med stekta potatis och en sås gjord på kvarg, majonnäs och kryddor. Så gott! 

Do you want delicious and vegetarian meatballs that hold together and not crumble? Then you have come to the right place, because I have exactly the recipe :) We ate them with stir-fried potatoes and a sauce made on a quark, mayonnaise and spices. So good!


Cannellini Bean Meatballs


3 dl cannellini beans, drained and rinsed

0.5 red bell pepper, chopped

0.5 red onion

1 clove of garlic

1 small egg

0.5 dl dried breadcrumbs

1.5 tsp psyllium

2 tsp parsley

1.5 tsp dried oregano

0.5 tsp salt

a pinch of black pepper


Preheat the oven to 175 degrees C. Cover a baking sheet with parchment paper. In a food processor pulse the onion and garlic and then add the beans, bell peppers and egg. Pulse until smooth. Transfer the mixture to a bowl and stir in the breadcrumbs, psyllium, parsley, oregano, salt and pepper until well combined. Shape the batter into tablespoon sized "meatballs" by rolling between the palms. Place the "meatballs" on the prepared baking sheet. Bake for 20 minutes or until they are light golden brown.



Cannellini Bön Köttbullar


3 dl cannellinibönor, sköljda

0,5 röd paprika, hackad

0,5 rödlök

1 vitlöksklyfta

1 litet ägg

0,5 dl ströbröd

1,5 tsk psyllium

2 tsk persilja

1,5 tsk torkad oregano

0,5 tsk salt

en nypa svartpeppar


Värm ugnen till 175 grader C. Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Mixa lök och vitlök i en matberedare och tillsätt sedan bönor, paprika och ägg. Mixa tills den är jämn. Överför blandningen till en skål och blanda i ströbröd, psyllium, persilja, oregano, salt och peppar tills det är väl kombinerat. Forma smeten till matskedstora "köttbullar" genom att rulla mellan handflatorna. Lägg "köttbullarna" på bakplåten. Grädda i 20 minuter eller tills de är guldbruna.