Choklad och mint passar bra ihop. Jag hade After Eight choklad hemma och tänkte att den ger säkert en god smak till chokladkakan. Och, ja verkligen. Man smakar mycket mint. Har du inte After Eight choklad kan man använda annan mintsmakande choklad eller använda mintextrakt.
Chocolate and mint go well together. I had After Eight chocolate at home and thought that it probably gives a good taste to a chocolate cake. And, yes really. You taste a lot of mint. If you do not have After Eight chocolate, you can use other mint-tasting chocolate or use mint extract.
Mint Chokladkaka
50 g smör, smält
50 g mintchoklad (After Eight)
3/4 dl socker
1 stort ägg
3/4 dl vetemjöl
2 msk potatismjöl
2 msk kakaopulver
3/4 tsk bakpulver
en nypa salt
Smält smöret och chokladen tills smält. Tillsätt socker och ägg och blanda. Blanda sedan i resterande ingredienser. Häll smeten i en smord och mjölad bakform och grädda i 175 C ca 25 minuter.
Mint Chocolate Cake
50 g butter, melted
50 g mint chocolate (After Eight)
3/4 dl sugar
1 large egg
3/4 dl wheat flour
2 tbps potato flour
1 tbsp cocoa powder
3/4 tsp baking powder
a pinch of salt
Melt the butter and the chocolate until melted. Add the sugar and egg and mix. Then mix in the remaining ingredients. Pour the batter into a greased and floured baking tin and bake at 175 C for about 25 minutes.
1 Comments
Den ser väääldigt god ut!
ReplyDelete