Lemon Curd Thumbprint Cakes
50 g butter, softened
3/4 dl sugar
2 tbsp lemon curd
0.5 tsp lemon essence
1 small egg
1.5 dl flour
1/4 tsp baking powder
Filling:
lemon curd
Stir the butter and sugar together until light and fluffy. Add the lemon curd, lemon essence, egg and continue stirring until the mixture is smooth. Then add the flour and baking powder. Do not overmix the dough. Cover the bowl with plastic wrap, and place it into the fridge and chill for at least 30 minutes. Shape the dough into 8-10 balls and place into small muffin cups. Bake for 10-12 minutes. Remove from the oven and make a dwell in the cakes. Let cool completely. Fill with lemon curd.
Citroncurd Minikakor
50 g smör, mjukt
3/4 dl socker
2 msk citroncurd
0.5 tsk citronessans
1 litet ägg
1,5 dl mjöl
1/4 tsk bakpulver
Fyllning:
citroncurd
Blanda smör och socker tills det är lätt och fluffigt. Tillsätt citroncurd, citronessans och ägg och fortsätt blanda tills blandningen är jämn. Tillsätt sedan mjöl och bakpulver. Blanda inte degen för mycket. Täck skålen med plastfolie och placera den i kylen och kyl i minst 30 minuter. Forma degen till bollar och lägg dem i små muffinsformar. Baka i 10-12 minuter. Gör en fördjupning i kakorna. Låt svalna helt. Fyll med citroncurd.
1 Comments
Thanks, great blog post
ReplyDelete