Jag har bakat en hel del med citroncurd och smaken är så fräsch och god. Dessa små kakor är fyllda med citroncurd och för att göra dem extra fina toppade jag dem med lite strössel :) Ha en bra dag!

I have baked a lot with lemon curd and the taste is so fresh and good. These little cakes are filled with lemon curd and to make them extra nice I topped them with some sprinkles :) Have a good day!


Lemon Curd Thumbprint Cakes


50 g butter, softened

3/4 dl sugar

2 tbsp lemon curd

0.5 tsp lemon essence 

1 small egg

1.5 dl flour

1/4 tsp baking powder


Filling:

lemon curd


Stir the butter and sugar together until light and fluffy. Add the lemon curd,  lemon essence, egg and continue stirring until the mixture is smooth. Then add the flour and baking powder. Do not overmix the dough. Cover the bowl with plastic wrap, and place it into the fridge and chill for at least 30 minutes. Shape the dough into 8-10 balls and place into small muffin cups. Bake for 10-12 minutes. Remove from the oven and make a dwell in the cakes. Let cool completely. Fill with lemon curd.



Citroncurd Minikakor


50 g smör, mjukt

3/4 dl socker

2 msk citroncurd

0.5 tsk citronessans

1 litet ägg

1,5 dl mjöl

1/4 tsk bakpulver


Fyllning:

citroncurd


Blanda smör och socker tills det är lätt och fluffigt. Tillsätt citroncurd, citronessans och ägg och fortsätt blanda tills blandningen är jämn. Tillsätt sedan mjöl och bakpulver. Blanda inte degen för mycket. Täck skålen med plastfolie och placera den i kylen och kyl i minst 30 minuter. Forma degen till bollar och lägg dem i små muffinsformar. Baka i 10-12 minuter. Gör en fördjupning i kakorna. Låt svalna helt. Fyll med citroncurd.