Jag blev sugen på kanelbullar men hade inte tid att baka dem, så då gjorde jag istället en kanelbullekaka och den smakar verkligen som kanelbullor. Ett bra substitut när man inte har tid att baka bullor, men ändå vill ha smaken av dem. Ha en fin dag!
I got cravings for cinnamon buns but did not have time to bake them, so I made a cinnamon bun cake instead and it really tastes like cinnamon buns. A good substitute when you do not have time to bake buns, but still want the taste of them. Have a nice day!
Kanelbullekaka
1 ägg
1 dl strösocker
0,5 dl kvarg
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
1 nypa salt
50 g smör, smält
pärlsocker
Sätt ugnen på 175 C grader. Smörj och mjöla en liten bakform. Blanda ägg och socker fluffigt. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet. Häll smeten i formen. Strö på pärlsocker. Grädda kakan i ca. 25-30 minuter.
Cinnamon Bun Cake
1 egg
1 dl caster sugar
0.5 dl quark
2 dl flour
1 tsp baking powder
1 tsp cinnamon
0.5 tsp cardamom
1 pinch of salt
50 g butter, melted
pearl sugar
Heat the oven to 175 C degrees. Grease and flour a small baking pan. Mix egg and sugar fluffy. Add the rest of the ingredients and mix everything into a smooth batter. Pour the batter into the pan. Sprinkle with pearl sugar. Bake the cake for approx. 25-30 minutes.
0 Comments