Imorgon firas Vändagen / Alla hjärtansdag och vad passar då bättre än att njuta av choklad i någon form. En god chokladpralin med en kopp kaffe eller en mäktig chokladkaka tillsammans med någon du tycker om blir bra. Jag tycker man skall fira sina nära och kära varje dag, men kanske man kan fira extra mycket just på vändagen! Firar du?

Tomorrow is Valentine's Day and what better way than enjoy chocolate in some form. A good chocolate praline with a cup of coffee or a mighty chocolate cake together with someone you like will be good. I think you should celebrate your loved ones every day, but maybe you can celebrate extra much on Valentine's Day! Are you celebrating?


Chokladkaka med Nutella Frosting


50 g smör, mjukt

1 1/4 dl socker

1 ägg

2 msk creme fraiche

1 1/4 dl vetemjöl

2 msk kakaopulver

1 tsk bakpulver

0,5 tsk vanilj

en nypa salt

2 msk mjölk


frosting

40 g nutella

25 g creme fraiche

15 g smör, mjukt

2 msk florsocker


Blanda smör och socker. Tillsätt ägget och sedan creme fraiche och resterande ingredienserna. Blanda till en slät smet. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd (20 cm x 15 cm) form och grädda i 175 C i ca 20 minuter. Låt svalna. Vispa ihop ingredienserna till frostingen och bred på den svalna kakan. 



Chocolate Cake with Nutella Frosting


50 g butter, soft

1 1/4 dl sugar

1 egg

2 tbsp creme fraiche

1 1/4 dl wheat flour

1-2 tbsp cocoa powder


1 tsp baking powder

0.5 tsp vanilla

a pinch of salt

2 tbsp milk


frosting:

40 g nutella

25 g creme fraiche

15 g butter, soft

1-2 tbsp icing sugar


Mix butter and sugar. Add the egg and then the creme fraiche and the remaining ingredients. Mix to a smooth batter. Pour the batter into a baking pan 20 cm x 15 cm) lined with baking paper and bake at 175 C for about 20 minutes. Let cool. Whisk together the ingredients for the frosting and spread on the cooled cake.