Kål-Tomatsås
1 rödlök, hackad
1 vitlöksklyfta, riven
1 handfull riven kål
2 små morötter, skivade tunt
1 burk körsbärstomater
1,5 dl bönor / kikärter
kanel
ingefära
gurkmeja
salt
svartpeppar
Stek lök och vitlök i en kastrull med lite olja en stund. Tillsätt kål, morötter, tomater och bönor. Låt sjuda i 20 minuter. Tillsätt kanel, ingefära, gurkmeja, salt och svartpeppar. Servera med kokt ris.
Cabbage-Tomato Sauce
1 red onion, chopped
1 clove of garlic, grated
1 handful of grated cabbage
2 small carrots, sliced thinly
1 can of cherry tomatoes
1.5 dl beans / chickpeas
cinnamon
ginger
turmeric
salt
black pepper
Fry onions and garlic in a saucepan with a little oil for a while. Add cabbage, carrots, tomatoes and beans. Let simmer for 20 minutes. Add cinnamon, ginger, turmeric, salt and black pepper. Serve with boiled rice.
2 Comments
Vilken ljuvlig gryta!
ReplyDeleteTack snälla du!
Delete