Jag tycker om bröd och föredrar rågbröd med mycket tuggmotstånd. Men hembakat bröd är också så gott och detta bröd har verkligen mycket smak, ett kryddbröd helt enkelt. Hurdant bröd föredrar du?

I like bread and prefer rye bread with a lot of chewing resistance. But homemade bread is also so good and this bread really has a lot of flavor, a spice bread quite simply. What kind of bread do you prefer?


Kryddbröd


2,5 dl vatten / kaffe

7 g torrjäst

1 msk mörk sirap

1 msk olja

3/4 tsk salt

3/4 tsk mald kanel

3/4 tsk mald ingefära

0,5 tsk mald nejlika

0,5 tsk mald pomeransskal

1/4 tsk mald kardemumma

3 dl rågmjöl

2 dl havremjölsblandning


Värm vattnet till 43 C grader. Blanda i torrjästen och låt stå i några minuter. Tillsätt sirap, salt, olja, kryddor och mjöl. Degen kommer att vara lite kladdig. Låt jäsa övertäckt 60 minuter. Klä en brödform med bakplåtspapper och lägg i degen. Låt jäsa ytterligare i 20 minuter. Grädda brödet i 175 C i ca 30 minuter. 


Spice Bread


2.5 dl water / coffee

7 g dry yeast

1 tbsp dark syrup

1 tbsp oil

3/4 tsp salt

3/4 tsp ground cinnamon

3/4 tsp ground ginger

0.5 tsp ground cloves

0.5 tsp ground orange peel

1/4 tsp ground cardamom

3 dl rye flour

2 dl oatmeal flour mixture


Heat the water to 43 C degrees. Mix in the dry yeast and let sit for a minute. Add syrup, salt, oil, spices and flour. The dough will be a bit sticky. Leave to rise covered for 60 minutes. Line a loaf pan with parchment paper and add the dough. Leave to rise for another 20 minutes. Bake the bread at 175 C for about 30 minutes.