Kryddbröd
2,5 dl vatten / kaffe
7 g torrjäst
1 msk mörk sirap
1 msk olja
3/4 tsk salt
3/4 tsk mald kanel
3/4 tsk mald ingefära
0,5 tsk mald nejlika
0,5 tsk mald pomeransskal
1/4 tsk mald kardemumma
3 dl rågmjöl
2 dl havremjölsblandning
Värm vattnet till 43 C grader. Blanda i torrjästen och låt stå i några minuter. Tillsätt sirap, salt, olja, kryddor och mjöl. Degen kommer att vara lite kladdig. Låt jäsa övertäckt 60 minuter. Klä en brödform med bakplåtspapper och lägg i degen. Låt jäsa ytterligare i 20 minuter. Grädda brödet i 175 C i ca 30 minuter.
Spice Bread
2.5 dl water / coffee
7 g dry yeast
1 tbsp dark syrup
1 tbsp oil
3/4 tsp salt
3/4 tsp ground cinnamon
3/4 tsp ground ginger
0.5 tsp ground cloves
0.5 tsp ground orange peel
1/4 tsp ground cardamom
3 dl rye flour
2 dl oatmeal flour mixture
Heat the water to 43 C degrees. Mix in the dry yeast and let sit for a minute. Add syrup, salt, oil, spices and flour. The dough will be a bit sticky. Leave to rise covered for 60 minutes. Line a loaf pan with parchment paper and add the dough. Leave to rise for another 20 minutes. Bake the bread at 175 C for about 30 minutes.
2 Comments
Vilken fin limpa:) Jag äter bröd ganska sällan, men tycker om att baka bröd.
ReplyDeleteTack snälla du!
Delete