Ni vet alla vid det här laget att jag tycker jättemycket om jordnötssmör :) Eller har du missat det? Jag äter det helst rakt ur burken, men ibland så använder jag det också i bakning. Jag tycker också om att testa produkter som innehåller jordnötssmör, som t.ex oreokex med en fyllning av jordnötssmör. Ganska goda, men inte så goda som man skulle tro :) Så jag bestämde att använda några kex i denna kaka, krossade dem och blandade i smeten och toppade allt med äkta jordnötssmör. Jag kan tala om att kakan är jättegod och så saftig. 

You all know by now that I like peanut butter a lot :) Or did you miss it? I prefer to eat it straight from the jar, but sometimes I also use it in baking. I also like to try products that contain peanut butter, such as oreo cookies with a filling of peanut butter. Pretty good, but not as good as you might think :) So I decided to use some of the cookies in this cake, crushed them and mixed them in the batter and topped everything with real peanut butter. I can say that the cake is very tasty and so moist.


Peanut Butter Oreo Cake


50 g butter, soft

1 dl coconut sugar

1 large egg

1 dl wheat flour

0,5 dl cocoa powder

1 tsp baking powder

one pinch of salt

0.5 dl milk

0.5 tsp vanilla extract

5 pcs peanut butter oreos, crushed

peanut butter


Stir together the butter and sugar. Add the egg and stir well. Then add flour, cocoa powder, salt, baking powder, milk and vanilla extract. Stir until combined. Add the crushed oreos and mix quickly. Pour the batter into a small greased and floured loaf tin. Top with peanut butter and make swirls with a spoon. Bake the cake at 175 C degrees for 25-30 minutes. 



Jordnötssmör Oreokaka


50 g smör, mjukt

1 dl kokosnötsocker

1 stort ägg

1 dl vetemjöl

0,5 dl kakaopulver

1 tsk bakpulver

en nypa salt

0,5 dl mjölk

0,5 tsk vaniljextrakt

5 st jordnötssmör oreos, krossade

jordnötssmör


Rör ihop smör och socker. Tillsätt ägget och rör om. Tillsätt sedan mjöl, kakaopulver, bakpulver, salt, mjölk och vaniljextrakt. Blanda till en slät smet. Tillsätt krossade oreos och blanda snabbt. Häll smeten i en liten smord och mjölad brödform. Toppa med jordnötssmör och gör virvlar med en sked. Baka kakan i 175 graders ugn i 25-30 minuter.