Hemgjorda vegetariska biffar är inte svåra att göra och jag hoppas att fler vågar sig på att göra sina ena biffar. Här har vi ett väldigt enkelt recept med få ingredienser. Ett bra basrecept att börja med för den ovana. 

Homemade vegetarian patties are not difficult to make and I hope that more people dare to make veggie patties. Here we have a very simple recipe with few ingredients. A good basic recipe to start with for does not used to making veggie patties.

Kikärtsbiffar


3 dl (1 burk) kikärtor, sköljda

1 msk rödlök, hackad

0,5 tsk provencalekrydda

1/4 tsk vitlökspulver

1/4 tsk salt


Sila och skölj kikärtorna. Lägg alla ingredienser i en skål och mixa med en stavmixer till en smet. Forma 2 större eller 4 mindre biffar av smeten. Lägg biffarna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda dem i 175 C i ca 20-25 minuter.



Chickpea Patties


1 can of chickpeas

1 tbsp red onion, chopped

0,5 tsp provencale spice

1/4 tsp garlic powder

1/4 tsp salt


Rinse the chickpeas. Put all ingredients in a bowl, and mix with a hand held mixer to a batter. Shape the batter into 2 larger or 4 smaller patties. Place the patties on a baking sheet lined with baking paper. Bake them at 175 C for about 20-25 minutes.