Hembakat bröd är så gott och doften som sprids hemma är oslagbar. Och att äta en skiva varmt nygräddat bröd med smör på är så gott! Har du bakat bröd med anis i? Verkligen smakrikt och gott. 

Homemade bread is so good and the aroma that spreads at home is unbeatable. And eating a slice of warm freshly baked bread with butter on is so good! Have you baked bread with anise in it? Really tasty and good.


Bröd med smak av Anis


1,5 dl vatten

100 g kvarg

7 g torrjäst

3/4 tsk salt

1 msk olja

2 msk (dadel)sirap

3/4 tsk malda pomeransskal

1 anis, mortlad

ca. 3 dl rågmjöl

ca. 2 dl havremjölblandning


Värm vattnet till 43 C grader. Blanda i torrjästen och låt stå i några minuter. Tillsätt salt, olja, sirap, kryddor och mjöl. Degen kommer att vara kladdig. Låt jäsa övertäckt 60 minuter. Klä en brödform med bakplåtspapper och lägg i degen. Låt jäsa ytterligare i 20 minuter. Grädda brödet i 175 C i ca 30 minuter. 



Anise Bread


1,5 dl water

100 g quark

7 g dry yeast

3/4 tsp salt

1 tbsp oil

2 tbsp (date) syrup

1 tsp ground orange peel

1 anise seed, ground

approx. 3 dl rye flour

approx.2 dl oatmeal flour mixture


Heat the water to 43 C degrees. Mix in the dry yeast and let sit for a few minutes. Add salt, oil, syrup, spices and flour. The dough will be sticky. Let rise covered for 60 minutes. Line a loaf pan with parchment paper and add the dough. Let rise for another 20 minutes. Bake the bread at 175 C for about 30 minutes.