Bröd med smak av Anis
1,5 dl vatten
100 g kvarg
7 g torrjäst
3/4 tsk salt
1 msk olja
2 msk (dadel)sirap
3/4 tsk malda pomeransskal
1 anis, mortlad
ca. 3 dl rågmjöl
ca. 2 dl havremjölblandning
Värm vattnet till 43 C grader. Blanda i torrjästen och låt stå i några minuter. Tillsätt salt, olja, sirap, kryddor och mjöl. Degen kommer att vara kladdig. Låt jäsa övertäckt 60 minuter. Klä en brödform med bakplåtspapper och lägg i degen. Låt jäsa ytterligare i 20 minuter. Grädda brödet i 175 C i ca 30 minuter.
Anise Bread
1,5 dl water
100 g quark
7 g dry yeast
3/4 tsp salt
1 tbsp oil
2 tbsp (date) syrup
1 tsp ground orange peel
1 anise seed, ground
approx. 3 dl rye flour
approx.2 dl oatmeal flour mixture
Heat the water to 43 C degrees. Mix in the dry yeast and let sit for a few minutes. Add salt, oil, syrup, spices and flour. The dough will be sticky. Let rise covered for 60 minutes. Line a loaf pan with parchment paper and add the dough. Let rise for another 20 minutes. Bake the bread at 175 C for about 30 minutes.
2 Comments
Åh! Nybakat bröd. Det är fina grejer!
ReplyDeleteJa, så gott :)
Delete