Tänk, att det redan är tredje advent. Tiden går fort nu. Kardemumma i bakverk är så gott och dessa kex blev så goda. De är knapriga och påminner om pepparkakor till utseendet. Så goda med mycket smak av kardemumma. Ha en fin tredje advent och Luciadag!

It's already third of advent, time flies. Cardamom in pastries is so good and these biscuits turned out so good. They are crunchy and reminiscent of gingerbread in appearance. So good with a lot of cardamom flavor. Have a nice third Sunday of Advent!


Kardemummakex


40 g smör

0,5 dl socker

2 msk ljus sirap

2 msk mjölk

1,5- 1 3/4 dl vetemjöl

0,5 tsk vaniljpulver

3/4 tsk kardemumma

1/4 tsk bakpulver


Lägg smör, socker och sirap i en kastrull och låt smälta. Ta av från plattan och tillsätt mjölk och sedan resterande ingredienser. Om degen känns lös tillsätt lite mjöl. Plasta i degen och ställ i kylen övernatten. Kavla degen tunt, några millimeter. Ta ut figurer med mått eller skär ut på fri hand med vass kniv och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 175 C grader i ca 8-10 minuter. 



Cardamom Biscuits


40 g butter

0.5 dl sugar

2 tbsp light syrup

2 tbsp milk

1.5- 1 3/4 dl wheat flour

0.5 tsp vanilla powder

3/4 tsp cardamom

1/4 tsp baking powder


Put butter, sugar and syrup in a saucepan and let it melt. Remove from the heat and add the milk and then the remaining ingredients. If the dough feels loose, add a little flour. Wrap the dough and place in the fridge overnight. Roll the dough thinly, a few millimeters. Make figures with a cookie cutter or cut out freehand with a sharp knife and place on a baking sheet lined with parchment paper. Bake at 175 C degrees for about 8-10 minutes.