Kardemummakex
40 g smör
0,5 dl socker
2 msk ljus sirap
2 msk mjölk
1,5- 1 3/4 dl vetemjöl
0,5 tsk vaniljpulver
3/4 tsk kardemumma
1/4 tsk bakpulver
Lägg smör, socker och sirap i en kastrull och låt smälta. Ta av från plattan och tillsätt mjölk och sedan resterande ingredienser. Om degen känns lös tillsätt lite mjöl. Plasta i degen och ställ i kylen övernatten. Kavla degen tunt, några millimeter. Ta ut figurer med mått eller skär ut på fri hand med vass kniv och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 175 C grader i ca 8-10 minuter.
Cardamom Biscuits
40 g butter
0.5 dl sugar
2 tbsp light syrup
2 tbsp milk
1.5- 1 3/4 dl wheat flour
0.5 tsp vanilla powder
3/4 tsp cardamom
1/4 tsp baking powder
Put butter, sugar and syrup in a saucepan and let it melt. Remove from the heat and add the milk and then the remaining ingredients. If the dough feels loose, add a little flour. Wrap the dough and place in the fridge overnight. Roll the dough thinly, a few millimeters. Make figures with a cookie cutter or cut out freehand with a sharp knife and place on a baking sheet lined with parchment paper. Bake at 175 C degrees for about 8-10 minutes.
4 Comments
Så¨fina kex, och jag kan nästän känna doften:) Ha en fin söndagskväll Katarina.
ReplyDeleteTack snälla du!
DeleteJättefina. Kardemumma är så gott!
ReplyDeleteTack så mycket Erika!
Delete