Jag har ofta grönsaker i frysen för att de är enkelt att ta fram efter behov och så passar de bra att ha i smoothies men också att göra biffar på. I dessa biffar har jag använt vita bönor, men man kan ta vilka bönor som man vill. Jag kryddade biffarna med  provencale krydda, vilket gav dem en väldigt god smak.

I often have vegetables in the freezer because they are easy to take out as needed and they are good to have in smoothies but also to make patties. In these patties I have used white beans, but you can use whichever beans you want. I seasoned the patties with provencale spice, which gave them a very good taste. 

Bön-Grönsaksburgare

2-3 burgare


2 1/4 dl vita bönor

2 handfulla (frysta) grönsaker, grönkål, purjo, broccoli och champinjoner

2 tsk senap

1 tsk provencale krydda

1/4 tsk vitlökspulver

salt

svartpeppar

1-2 msk havremjöl


Mixa alla ingredienser med en stavmixer. Smaka av och krydda ev. mer. Forma till biffar och grädda dem i 175 C i ca 30 minuter. Vänd på dem efter halva tiden. 



Bean-Vegetable Burgers

2-3 burgers


2 1/4 dl white beans

2 handfuls (frozen) vegetables, kale, leek, broccoli and mushrooms

2 tsp mustard

1 tsp provencale spice

1/4 tsp garlic powder

salt

black pepper

1-2 tbsp oats


Mix all the ingredients with a hand held mixer. Taste the mixture and season more, if necessary. Shape into patties and bake them at 175 C for about 30 minutes. Turn them over after half the time.