Det finns många smaker som passar med choklad och en av dem är apelsin. Jag hittade på Lidl en choklad-apelsinkräm och klart att jag bakar med den. Krämen använder jag i både smeten och som dekoration. Så otroligt goda!

There are many flavors that go well with chocolate and one of them is orange. I found at Lidl a chocolate-orange paste and of course I bake with it. I use the paste in both the batter and as a decoration. So incredibly good!


Choklad & Pomeransmuffins

6 st


45 g smör, mjukt

3/4 dl farinsocker

1 ägg

2 msk choklad-apelsinpasta

1 dl vetemjöl

2 msk potatismjöl

0,5 tsk pomeransskal

0,5 tsk bakpulver

1 msk mjölk


Blanda ihop smör och socker. Rör ner ägget och sedan choklad-apelsinpastan, blanda slät. Tillsätt mjöl, potatismjöl, pomeransskal och bakpulver. Blanda till en slät smet. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i 175 C i ca 15 minuter.



Chocolate & Orange Muffins

6 st


45 g butter, soft

3/4 dl brown sugar

1 egg

2 tbsp chocolate-orange paste

1 dl wheat flour

2 tbsp potato flour

0.5 tsp bitter orange peel

0.5 tsp baking powder

1 tbsp milk


Mix butter and sugar. Stir in the egg and then the chocolate-orange paste, mixing smoothly. Add flour, potato flour, bitter orange peel, and baking powder. Mix to a smooth batter. Distribute the batter in muffin cups and bake at 175 C for about 15 minutes.