Kikärtsgryta
1 msk olja
1 röd lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 tsk curry
1 kanelstång
1/4 tsk kardemumma
3 dl vatten
2 msk tomapuré
1 burk kikärtor
1 dl färskost
Värm olja i en kastrull. Tillsätt lök och vitlök och stek en stund. Blanda i curry, kanelstång, kardemumma, vatten och tomapuré. Låt sjuda i 10 minuter. Blanda i kikärtor och låt sjuda ytterligare 10 minuter. Till sist rör ner färskost. Servera med ris eller som fyllning i pita.
Chickpea Stew
1 tbsp oil
1 red onion, chopped
1 clove of garlic, chopped
1 tsp curry
1 cinnamon stick
1/4 tsp cardamom
3 dl water
2 tbsp tomato puree
1 can of chickpeas
1 dl cream cheese
Heat oil in a saucepan. Add onion and garlic and fry for a while. Mix in curry, cinnamon stick, cardamom, water and tomato puree. Let simmer for 10 minutes. Mix in chickpeas and simmer for another 10 minutes. Finally, stir in the cream cheese. Serve with rice or as a filling in pita.
2 Comments
Jag änvänder ofta kikärter, de är ju så populärä i den här del av världen. Kikärtsgryta är nog mycket gott:)
ReplyDeleteJa, så goda :)
Delete