Det finns maträtter som man lätt glömmer bort. En av dem är råstekt potatis. Det är ju bara så gott med de knapriga potatisskivorna, nästan som att att äta chips :) Passar bra till hamburgare. 

There are dishes that you easily forget. One of them is raw fried potatoes. It's just so good with the crispy potato slices, almost like eating chips :) Perfcet with burgers.

Råstekt Potatis

potatis, skivad med mandolin

smör och olja

salt

peppar

vitlök


Skala potatisen och skiva den tunt med en mandolin. Skölj dem i kallt vatten och torka sedan av potatisskivorna. Värm en stekpanna med rikligt med smör och olja och stek skivorna i 15-20 minuter. Stek i två pannor eller i omgångar. Man kan även ha ugnen på så potatisen hålls varm tills alla skivor är stekta. Krydda med salt, peppar och pressad vitlök.



Raw Fried Potatoes


potatoes, sliced with a mandolin

butter and oil

salt

pepper

garlic


Peel the potatoes and slice them thinly with a mandolin. Rinse them in cold water and then wipe the potato slices. Heat a frying pan with plenty of butter and oil and fry the slices for 15-20 minutes. Fry in two pans or in batches. You can also have the oven on so the potatoes are kept warm until all the slices are fried. Season with salt, pepper and crushed garlic.