En kaka med smak av höst, kanel och kardemumma. Det här är en låg kaka, men vill man ha den högre, använd en mindre form eller gör dubbel sats. Så värmande med dessa kryddor i höstmörkret och gott till en kopp te eller kaffe. 

A cake with flavors of autumn, cinnamon and cardamom. This is a low cake, but if you want it higher, use a smaller tin or make a double batch. So warming with these spices in the autumn darkness and good with a cup of tea or coffee.


Kanel & Kardemummakaka


50 g smör, mjukt

3/4 dl strösocker

1 ägg

0,5 dl vetemjöl

1 tsk kanel

0,5 tsk kardemumma

en nypa salt


pärlsocker


Värm ugnen till 175 C grader. Blanda smör och socker. Tillsätt ägget och sedan resterande ingredienser. Blanda till en slät smet. Häll smeten i en springform, 14 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över pärlsocker. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt kakan svalna i formen.



Cinnamon & Cardamom Cake


50 g butter, soft

3/4 dl caster sugar

1 egg

0.5 dl wheat flour

1 tsp cinnamon

0.5 tsp cardamom

a pinch of salt


pearl sugar


Preheat the oven to 175 C degrees. Mix butter and sugar. Add the egg and then the remaining ingredients. Mix to a smooth batter. Pour the batter into a springform pan, 14 cm, lined with parchment paper. Sprinkle on top pearl sugar. Bake the cake in the middle of the oven for about 15 minutes. Let the cake cool in the pan.