Alltså, hemmagjord äppelmos är nog det godaste. Denna är lite syrlig och blir så god att använda i denna kaka. Pricken på i:et är smulet på toppen. Ha en fin dag!

So, homemade apple sauce is probably the best. This is a bit tart and is so good to use in this cake. The icing on the cake is crumbs on top. Have a nice day!


Äppelsmulkaka


30 g smör, mjukt

3/4 dl socker

0,5 ägg

1 1/4 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

2 msk kvarg


1 dl äppelmos


Smuldeg:

25 g kallt smör

2,5 msk vetemjöl

1,5 msk havregryn

1 msk socker 

0,5 tsk kanel


Blanda smör och socker. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda sedan i vetemjöl, bakpulver och kvarg till en slät smet. Tryck smeten i en form och förgrädda i 175 C i ca 10 minuter. Häll på äppelmos och smuldeg som du blandat ihop. Grädda kakan ytterligare i 20 minuter. Låt svalna.


Apple Crumb Cake


30 g butter, soft

3/4 cup sugar

0.5 eggs

1 1/4 dl wheat flour

0.5 teaspoon baking powder

2 tablespoons quark


1 dl apple sauce 


Crumble:

25 g cold butter

2.5 tbsp wheat flour 

1.5 tbsp oats

1 tbsp sugar

0.5 tsp cinnamon


Mix butter and sugar. Add the egg and mix well. Then mix in wheat flour, baking powder and quark to a smooth batter. Press the batter into a mold and pre-bake at 175 C for about 10 minutes. Pour on apple sauce and crumbs that you have mixed together. Bake the cake for another 20 minutes. Let cool.