Jag följer @veganiina på Instagram och hon gör så mycket godsaker. Ett av hennes recept som jag har nu testat är dessa fudgebitar. Jag använde lite andra ingredienser och proportioner än henne, men ohlala så goda de blev. Ett proteinrikt snack med smak av jordnötssmör och kaffe.

I follow @veganiina on Instagram and she does so many yummy stuff. One of her recipes that I have now tested are these fudge pieces. I used slightly different ingredients and proportions than her, but ohlala how good they became. A protein-rich snack with a taste of peanut butter and coffee. 

Peanut Butter Coffee Protein Fudge


1 dl crunchy peanut butter (would recommend a thicker one, not super liquidy)

1.5-2 tbsp maple syrup

3 tbsp thick coconut yogurt 

2.5 tbsp coffee & walnut protein powder

one pinch of salt 

handful of chocolate coffee beans 


Mix the peanut butter, maple syrup and salt until well combined. Add coconut yogurt and protein powder little by little while stirring. You should get a really thick texture. (Depending on how thick your pb and yogurt are you might need to adjust the ratios a bit). Mix in the chocolate coffee beans. Transfer to a small rectangular dish and spread it evenly. Let it set in the freezer for 2 hours.



Jordnötssmör Kaffe Protein Fudge


1 dl crunchy jordnötssmör (gärna tjock, inte superflytande) 

1,5-2 msk lönnsirap

3 msk tjock kokosyoghurt 

2,5 msk kaffe & valnöt proteinpulver

en nypa salt 

handfull chokladkaffebönor


Blanda jordnötssmör, lönnsirap och salt tills det är blandat. Tillsätt kokosyoghurt och proteinpulver lite åt gången under omrörning. Du borde få en riktigt tjock konsistens. (Beroende på hur tjock jordnötssmöret och yoghurten är kan du behöva justera förhållandena lite). Blanda ner chokladkaffebönorna. Häll smeten i en form. Låt stå i frysen i 2 timmar.