Småsega havremuffins med en fyllning av jordnötssmör och sylt. Gillar du inte denna fyllning, kan du ta något annat, kanske lemoncurd, smält choklad... Gott!

Small chewy oatmeal muffins with a filling of peanut butter and jam. If you do not like this filling, you can use something else, maybe lemon curd, melted chocolate... Delicious!


Havremuffins med Jordnötssmör och Sylt

10 st


60 g smör, smält

1,5 dl kokosocker

1,5 dl vetemjöl

1 dl havregryn

0,5 tsk bakpulver

1 litet ägg


fyllning:

jordnötssmör

sylt


Värm ugnen till 175° C. Blanda smör, socker, mjöl, havregryn och bakpulver i en skål. Blanda i ägget. Klicka ut smeten i små muffinsformar och grädda i ugnen, ca 10 minuter. Tryck en fördjupning mitt i kakorna och fyll med choklad.



Oat Muffins with Peanut Butter and Jam

10 pieces


60 g butter, melted

1.5 dl coconut sugar

1.5 dl wheat flour

1 cup oatmeal

0.5 tsp baking powder

1 small egg


filling:

peanut butter 

jam


Preheat the oven to 175 ° C. Mix butter, sugar, flour, oatmeal and baking powder in a bowl. Mix in the egg. Spoon the batter into small muffin cups and bake in the oven, for about 10 minutes. Make a dwell in the cakes and fill with chocolate.