Nu pratar vi verkligen barndomsminne. Stuvade morötter! Finns det något godare? Alltså, söta morötter i en krämig vitsås, mums! Vi åt det med tofubiffar och det blev riktigt gott ihop. 

Now we're really talking about childhood memories. Stewed carrots! Is there anything better? Sweet carrots in a creamy white sauce, yummy! We ate it with tofu patties and they turned out really well together.

Stuvade Morötter


3 morötter, skivade

30 g smör

2 msk vetemjöl

3 dl mjölk

1 dl kokvatten

salt

persilja


Skala och skiva morötterna. Koka morötterna lätt i saltat vatten. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet. Spä med mjölken och kokvatten, låt såsen koka i 5 minuter under omrörning. Smaka av med salt och tillsätt morötter och persilja.



Stewed Carrots


3 carrots, sliced

30 g butter

2 tbsp wheat flour

2 dl milk

1 dl cooking water

salt

parsley


Peel and slice the carrots. Cook the carrots lightly in salted water. Melt the butter in a saucepan and add the flour. Dilute with the milk and cooking water, let the sauce cook for 5 minutes while stirring. Add. Season with salt and add carrots and parsley.