Nu pratar vi verkligen barndomsminne. Stuvade morötter! Finns det något godare? Alltså, söta morötter i en krämig vitsås, mums! Vi åt det med tofubiffar och det blev riktigt gott ihop.
Now we're really talking about childhood memories. Stewed carrots! Is there anything better? Sweet carrots in a creamy white sauce, yummy! We ate it with tofu patties and they turned out really well together.
Stuvade Morötter
3 morötter, skivade
30 g smör
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 dl kokvatten
salt
persilja
Skala och skiva morötterna. Koka morötterna lätt i saltat vatten. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet. Spä med mjölken och kokvatten, låt såsen koka i 5 minuter under omrörning. Smaka av med salt och tillsätt morötter och persilja.
Stewed Carrots
3 carrots, sliced
30 g butter
2 tbsp wheat flour
2 dl milk
1 dl cooking water
salt
parsley
Peel and slice the carrots. Cook the carrots lightly in salted water. Melt the butter in a saucepan and add the flour. Dilute with the milk and cooking water, let the sauce cook for 5 minutes while stirring. Add. Season with salt and add carrots and parsley.
2 Comments
Oj, det var länge sedan jag åt stuvade morötter. Barndomsminne.
ReplyDeleteJA! Så gott.
Delete