Äppel Nöttoscakaka
70 g smör, mjukt
0,5 dl socker
1 ägg
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl mandemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk kanel
1 äppel, rivet
tosca:
25 g smör
1/4 dl socker
0,5 msk vetemjöl
0,5 msk mjölk
0,5 dl nötter, hackade
Blanda smör och socker fluffigt. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda i resterande ingredienser. Häll smeten i en liten bakform klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan i 175 C i ca 20 minuter. Under tiden gör toscan genom att smälta smöret och rör ner resten av ingredienserna. Häll toscan på kakan och grädda ytterligare i 10 minuter.
Apple Nut Tosca Cake
70 g butter, soft
0.5 dl sugar
1 egg
0.5 dl wheat flour
0.5 dl almond flour
0.5 tsp baking powder
0.5 tsp cinnamon
1 apple, grated
tosca:
25 g butter
1/4 dl sugar
0.5 tbsp wheat flour
0.5 tbsp milk
0.5 dl nuts, chopped
Mix butter and sugar fluffy. Add the egg and mix well. Mix in the remaining ingredients. Pour the batter into a small baking tin lined with parchment paper. Bake the cake at 175 C for about 20 minutes. Meanwhile, make the tosca by melting the butter and stirring in the rest of the ingredients. Pour the tosca on the cake and bake for another 10 minutes.
4 Comments
Vilken bra idé, måste testas, ser jättegod ut. Ungefär vilken storlek har du på formen? Den ser ganska liten ut, blir nog inte så bra med för stor form. /Pia
ReplyDeleteTack Pia! Ja, det är en liten form, ca 14 cm i diameter. Lycka till
DeleteNämen dem här ser så god ut. WOW!
ReplyDeleteTack snälla du!
Delete