Toscakaka är gott och så är också äppelkaka. Så att kombinera dem blir det perfektion. Så gott med saftigt äpple och knaprig tosca på toppen. Jag använde både cashewnötter och jordnötter i toscan och det blev så gott. Ha en fin dag!

Tosca cake is good and so is apple cake. So combining them will be perfection. So good with moist apple and crunchy tosca on top. I used both cashews and peanuts for the tosca and it turned out so good. Have a nice day!


Äppel Nöttoscakaka


70 g smör, mjukt

0,5 dl socker

1 ägg

0,5 dl vetemjöl

0,5 dl mandemjöl

0,5 tsk bakpulver

0,5 tsk kanel 

1 äppel, rivet


tosca:

25 g smör 

1/4 dl socker

0,5 msk vetemjöl

0,5 msk mjölk

0,5 dl nötter, hackade


Blanda smör och socker fluffigt. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda i resterande ingredienser. Häll smeten i en liten bakform klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan i 175 C i ca 20 minuter. Under tiden gör toscan genom att smälta smöret och rör ner resten av ingredienserna. Häll toscan på kakan och grädda ytterligare i 10 minuter. 



Apple Nut Tosca Cake


70 g butter, soft

0.5 dl sugar

1 egg

0.5 dl wheat flour

0.5 dl almond flour

0.5 tsp baking powder

0.5 tsp cinnamon

1 apple, grated


tosca:

25 g butter

1/4 dl sugar

0.5 tbsp wheat flour

0.5 tbsp milk

0.5 dl nuts, chopped


Mix butter and sugar fluffy. Add the egg and mix well. Mix in the remaining ingredients. Pour the batter into a small baking tin lined with parchment paper. Bake the cake at 175 C for about 20 minutes. Meanwhile, make the tosca by melting the butter and stirring in the rest of the ingredients. Pour the tosca on the cake and bake for another 10 minutes.