Tofusås med Kokos & Citrongräs
1 röd lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
2 dl broccolibuketter
2 dl blomkålsbuketter
15 cm zucchini, tärnad
1 liten paprika, tärnad
1 tsk färsk ingefära, riven
1 citrongrässtjälk, tvättad och stammen avlägsen
200 g tofu, tärnad och stekt
2-3 dl kokosmjölk
salt
svartpeppar
Stek lök och vitlök i en kastrull med lite olja i någon minut. Tillsätt grönsakerna, lite vatten och gör ett kryss i citrongrässtjälkstammen med en kniv och lägg hela i kastrullen. Låt sjuda i 15 minuter. Blanda i tofu och kokosmjölk och låt sjuda 5 minuter. Krydda efter smak. Ta bort citrongrässtjälken. Servera såsen med ris.
Tofu Sauce with Coconut & Lemongrass
1 red onion, chopped
1 clove of garlic, chopped
2 dl broccoli bouquets
2 dl cauliflower bouquets
15 cm zucchini, diced
1 small pepper, diced
1 tsp fresh ginger, grated
1 lemongrass stalk, washed and stem removed
200 g tofu, diced and fried
2-3 dl coconut milk
salt
black pepper
Fry onion and garlic in a saucepan with a little oil for a few minutes. Add the vegetables, a little water and make a cross in the lemongrass stem with a knife and put the whole in the saucepan. Let simmer for 15 minutes. Add tofu and coconut milk and let simmer for 5 minutes. Season to taste. Remove the lemongrass stalk. Serve the sauce with rice.
0 Comments