Simple Dal Makhani
1 red onion, chopped
1 garlic clove, chopped
2 tsp garam masala
0.5 tsp ginger powder
3 dl beluga lentils, drained
3 dl kidney beans, drained
1 dl (coconut) cream
2 tbsp tomato paste
5 cherry tomatoes, chopped
salt
pepper
In an oiled pan fry the onion for a minute, add the spices and fry everything for another minute before adding lentils, beans, coconut milk, tomato paste, and tomatoes into the pan. Mix well and cook for 10 more minutes. Season to taste. Serve with rice.
Enkel Dal Makhani
1 röd lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
2 tsk garam masala
0,5 tsk ingefärapulver
3 dl belugalinser, sköljda
3 dl kidneybönor, sköljda
1 dl (kokos) grädde
2 msk tomatpuré
5 körsbärstomater, hackade
salt
peppar
Stek löken i en kastrull med olja i en minut. Tillsätt kryddorna och stek allt ytterligare en minut innan du tillsätter linser, bönor, kokosmjölk, tomatpuré och tomater i kastrullen. Blanda väl och koka i ytterligare 10 minuter. Krydda efter smak. Servera med ris.
0 Comments