När vi bodde i Singapore blev jag förtjust i maträtten Dal Makhani. Och den godaste har jag ätit på Bali. Jag minns än idag hur god och krämig den var och tillsammans med naan perfektion. Jag har gjort lite egna versioner på maträtten, men jag får inte den lika god som på restaurang, men ändå väldigt god. Denna version är en simplifierad version. 

When we lived in Singapore, I fell in love with the dish Dal Makhani. And the tastiest one I have eaten was in Bali. I still remember how good and creamy it was and together with naan perfection. I have made some of my own versions of the dish, but I do not get it as good as in a restaurant, but still very good. This version is a simplified version.


Simple Dal Makhani


1 red onion, chopped

1 garlic clove, chopped

2 tsp garam masala

0.5 tsp ginger powder

3 dl beluga lentils, drained

3 dl kidney beans, drained

1 dl (coconut) cream

2 tbsp tomato paste

5 cherry tomatoes, chopped

salt

pepper


In an oiled pan fry the onion for a minute, add the spices and fry everything for another minute before adding lentils, beans, coconut milk, tomato paste, and tomatoes into the pan. Mix well and cook for 10 more minutes. Season to taste. Serve with rice.



Enkel Dal Makhani


1 röd lök, hackad

1 vitlöksklyfta, hackad

2 tsk garam masala

0,5 tsk ingefärapulver

3 dl belugalinser, sköljda

3 dl kidneybönor, sköljda

1 dl (kokos) grädde

2 msk tomatpuré

5 körsbärstomater, hackade

salt

peppar


Stek löken i en kastrull med olja i en minut. Tillsätt kryddorna och stek allt ytterligare en minut innan du tillsätter linser, bönor, kokosmjölk, tomatpuré och tomater i kastrullen. Blanda väl och koka i ytterligare 10 minuter. Krydda efter smak. Servera med ris.