Jag hade en syltburk hemma som jag glömt bort att jag köpt :) med smak av ananas och aprikos. Den passar bra till nygräddade scones eller på ett rostat bröd. Men är väldigt god att ha i en kaka också. Detta blev en saftig kaka med smak av ananas och aprikos. Ha en fin dag!

I had a jam jar at home that I forgot I bought :) with a taste of pineapple and apricot. It goes well with freshly baked scones or on toast. But is very good to have in a cake as well. This became a moist cake with the taste of pineapple and apricot. Have a nice day!

Ananas-Aprikos Syltkaka


1 stort ägg

0,5 dl socker

0,5 dl olja

0,5 dl ananas-aprikossylt

1,5 dl vetemjöl

3/4 tsk bakpulver

0,5 tsk vanilj


Blanda ägg och socker. Tillsätt olja, sylt, vetemjöl, bakpulver och vanilj. Blanda till en slät blandning. Häll smeten i en liten smord och mjölad bakform och grädda i 175 C i ca 25 minuter. 



Pineapple-Apricot Jam Cake


1 large egg

0.5 dl sugar

0.5 dl oil

0.5 dl pineapple-apricot jam

1.5 dl wheat flour

3/4 tsp baking powder

0.5 tsp vanilla


Mix egg and sugar. Add oil, jam, wheat flour, baking powder and vanilla. Mix to a smooth mixture. Pour the batter into a small greased and floured baking tin and bake at 175 C for about 25 minutes.