Peach Ricotta Cake
2 eggs
1,5 dl ricotta cheese
0,5 tsp vanilla extract
1 tsp almond extract
2 1/4 dl flour
1 1/4 dl sugar
1 tsp baking powder
55 g butter, melted
2 fresh flat peaches, chopped
Preheat the oven to 175 C degrees. Line a round cake pan with parchment paper. In a bowl whisk together the eggs, ricotta, vanilla and almond. Add the dry ingredients and stir until just combined. Fold in the butter until completely combined. Pour about two thirds of the batter into the prepared cake tin. Top with half of the chopped peaches on the batter. Spoon the rest of the batter over the peaches and spread evenly. Sprinkle the rest of the peaches evenly over the top of the batter. Bake the cake for 35-40 minutes.
Persika Ricottakaka
2 ägg
1,5 dl ricottaost
0,5 tsk vaniljextrakt
1 tsk mandelexstrakt
2 1/4 dl vetemjöl
1 1/4 dl socker
1 tsk bakpulver
55 g smör, smält
2 färska platta persikor, hackade
Värm ugnen till 175 C grader. Klä en rund kakform med bakplåtspapper. Blanda ihop ägg, ricotta, vanilj och mandel. Tillsätt de torra ingredienserna och rör om tills det bara är kombinerat. Bland ner in smöret till en slät smet. Häll cirka två tredjedelar av smeten i kakformen. Lägg hälften av de hackade persikorna på smeten. Skeda resten av smeten över persikorna. Strö resten av persikorna jämnt över toppen av smeten. Grädda kakan i 35-40 minuter.
1 Comments
Tack Erika!
ReplyDelete