I had mandarines at home and did not feel like eating them, so I decided to make a jam. I also mixed in lemon, which gave a fresh and good taste to the jam. The jam is good to have with biscuits, on porridge, yoghurt...
Mandarinsylt
700 g mandariner
1 citron
sylt- / marmeladsocker, mängd enligt som det står på förpackningen
Skala mandarinerna och citronen. Lägg dem i en matberedare och mixa. Sila purén. Häll vätskan i en kastrull och koka upp. Blanda i socker och låt sjuda i ca 10 minuter. Häll sylten i en ren glasburk. Förvara i kylen.
Mandarin Jam
700 g mandarins
1 lemon
jam / marmalade sugar, amount as stated on the package
Peel the mandarins and lemon. Put them in a food processor and mix. Strain the puree. Pour the liquid into a saucepan and bring to the boil. Mix in sugar and let simmer for about 10 minutes. Pour the jam into a clean glass jar. Store in the refrigerator.
3 Comments
Ooo så gott!
ReplyDeleteHemlagad sylt är nog så gott:) Jag brukar laga itrussylt på vintern, då mandariner, apelsiner, osv- är mogna här. Vacker bild av din sylt:)
ReplyDeleteTack så mycket Jael!
Delete