Sandkaka är en stor favorit och jag tänkte att varför inte baka kakan som muffins. De blev lyckade och konsistensen i sandkaka/muffins är det jag gillar mest med dessa och förstås är de mycket goda också :) 

Madeira cake is a big favorite and I thought why not bake the cake as muffins. They were successful and the consistency of madeira cake / muffins is what I like most about these and of course they are very good too :)


Sandkakamuffins

5 st


65 g smör

3/4 dl potatismjöl

1/4 tsk bakpulver

1 ägg

3/4 dl socker

1 tsk lime zest och saft 


Rör smör, potatismjöl och bakpulver till en porös smet. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda ner potatismjöl-blandningen och lime. Häll smeten i små silikonmuffinsformar och grädda i 175 C grader i cirka 15 minuter.



Madeira Muffins

5 pcs


65 g butter

3/4 dl potato flour

1/4 tsp baking powder

1 egg

3/4 dl coconut sugar

1 tsk lime zest and juice


Stir butter, potato flour and baking powder into a porous batter. Whisk eggs and sugar fluffy. Mix in the potato flour mixture and lime. Pour the batter into small silicone muffins cups and bake them at 175 C degrees for about 15 minutes.