Kolasnittar är så goda kex med en knaprig yta och en seg mitt. Och vill man ytterligare förbättra dessa kex blanda man i bitar av daim :) Så otroligt goda. Beroendeframkallande! 

Caramel cookies are such good cookies with a crunchy surface and a chewy middle. And if you want to further improve these cookies, add daim pieces :) So incredibly good. Addictive!

Daimsnittar

ca 30 st


125 g smör, rumstempererat

1 dl socker

0,5 dl marsanpulver

2 msk sirap

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

50 g daim, hackad


Blanda allt i en skål till en deg. Dela degen i två bitar och forma två avlånga korvar. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och platta till dem med fingrarna. Grädda i 175 C, ca 15 minuter. Ta ut plåten och skär kakorna på snedden. 



Daim Cookies

ca 30 st


125 g butter, room temperature

1 dl sugar

0.5 dl vanilla custard powder

2 tbsp date syrup

2 dl wheat flour

1 tsp baking powder

50 g daim, chopped

Mix everything in a bowl to a dough. Divide the dough into two pieces and form two oblong sausages. Place them on a baking sheet lined with parchment paper and flatten them with your fingers. Bake at 175 C for about 15 minutes. Cut the cakes in at an angle.