Chokladmousse och jordnötssmör i en rulltårta. Hur låter det? Tårtan blev väldigt god och jordnötssmöret smak så gott i kakan. Använd ett jordnötssmör med mycket smak för att få det bästa resultatet. En perfekt tårta till eftermiddagskaffet. 

Chocolate mousse and peanut butter in a swiss roll cake. How does that sound? The cake was very good and the peanut butter tasted so good in the cake. Use a peanut butter with a lot of flavor to get the best result. A perfect cake with your afternoon coffee.


Chocolate-Peanut Butter Swiss Roll Cake


2 eggs

1 dl coconut sugar

0.5 dl potato flour

1.5 tbsp cocoa powder

0.5 tsp baking powder

a pinch of salt


filling:

chocolate mousse, Ekströms

2 tbsp peanut butter

chocolate pieces


Whisk eggs and sugar fluffy Strain the potato flour, cocoa powder, baking powder and salt into the egg mixture. Stir with a spatula. Spread the batter on a baking sheet in a long pan, 30 x 30 cm. Bake in the middle of the oven for about 8 minutes. Turn the cake upside down on sugared baking paper. Peel off the paper on which the cake was baked. Let it cool.

Whisk the chocolate mousse according to the instructions on the package. Then mix in peanut butter

and chocolate pieces. Spread the filling on the cake and roll up. Place in the fridge before serving.



Choklad-Jordnötssmör Rulltårta


2 ägg

1 dl kokossocker

0,5 dl potatismjöl

1,5 msk kakaopulver

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt


fyllning:

chokladmousse, Ekströms

2 msk jordnötssmör

chokladbitar


Vispa ägg och socker fluffigt. Sila ner potatismjöl, kakaopulver, bakpulver och salt. Blanda runt med en slickepott. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 30 cm.  Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt den kallna.

Vispa chokladmoussen enligt instruktionerna på förpackningen. Blanda sedan i jordnötssmör och chokladbitar. Bred fyllningen på rulltårtan och rulla ihop. Ställ i kylen innan servering.