Ricotta Lemon Blueberry Pancakes
1 egg
75 g ricotta
3/4 tbsp coconut sugar
lemon juice, to taste
0.5 tsp grated lemon zest
3/4 dl oat flour
1 msk almond flour
1 tsp baking powder
1/8 tsp baking soda
salt
blueberries
Whisk together the egg and ricotta. Then add sugar, lemon juice and lemon zest. Add the remaining ingredients, except the blueberries, and stir to a smooth batter. Heat a frying pan with coconut oil and once hot, spoon about 1-2 tbsp of batter onto the pan. Top with blueberries. Cook for 2 minutes and then flip and let cook for 30 seconds to 1 minute.
Ricotta Citron Blåbärsplättar
1 ägg
75 g ricotta
3/4 msk kokosnötsocker
citronsaft, efter smak
0,5 tsk riven citronskal
3/4 dl havremjöl
1 msk mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1/8 tsk bikarbonat
salt
blåbär
Vispa ihop ägg och ricotta. Tillsätt sedan socker, citronsaft och citronskal. Tillsätt de resterande ingredienserna, förutom blåbär, och rör om till en slät smet. Värm en stekpanna med kokosnötsolja och skeda ca 1-2 msk smet i pannan när den är varm. Toppa med blåbär. Låt steka i 2 minuter och vänd sedan och stek i 30 sekunder till 1 minut.
2 Comments
Så gott! De ser väldigt fluffiga ut!
ReplyDeleteTack Erika! Ja, det blev så fluffiga!
Delete