Paj med Rågchipsbotten
6 st små eller 1 stor
150 g rågchips, sour ceam & onion
3/4 dl smält smör
fyllning
250 g ricotta
50 g fetaost
en skvätt mjölk
5 st soltorkad tomat, hackad
salt
svartpeppar
basilika
Mixa chipsen i en matberedare till ett smul. Blanda i smöret. Tryck degen i en pajform eller i små formar. Blanda alla ingredienser till fyllningen och fyll pajskalet med den. Grädda pajerna i 175 C i ca 20 minuter.
Pie with Rye Chips Crust
6 pcs small or 1 large
150 g rye chips, sour ceam & onion
3/4 dl melted butter
filling
250 g ricotta
50 g feta cheese
a splash of milk
5 sun-dried tomatoes, chopped
salt
black pepper
basil
Mix the chips in a food processor to a crumb. Mix in the butter. Press the dough into a pie tin or into small tins. Mix all the ingredients for the filling and fill the pie crust with it. Bake the pies at 175 C for about 20 minutes.
2 Comments
Vilken bra idee:) Vi har nu här ett litet företag som importerar t.ex. rågchips och andra saker från Finland:)
ReplyDeleteTack Jael! Så roligt.
Delete