Jag fick idén att testa att ha rågchips som pajbotten och det blev ju hur gott som helst. Jag använde smaksatta chips, men det funkar med naturella också. Det kan jag verkligen rekommendera. 

I got the idea to use rye chips as a pie base and it turned out really well. I used flavored chips, but it works with natural as well. I can really recommend it.


Paj med Rågchipsbotten

6 st små eller 1 stor


150 g rågchips, sour ceam & onion

3/4 dl smält smör


fyllning

250 g ricotta

50 g fetaost

en skvätt mjölk

5 st soltorkad tomat, hackad

salt

svartpeppar

basilika


Mixa chipsen i en matberedare till ett smul. Blanda i smöret. Tryck degen i en pajform eller i små formar. Blanda alla ingredienser till fyllningen och fyll pajskalet med den. Grädda pajerna i 175 C i ca 20 minuter. 



Pie with Rye Chips Crust

6 pcs small or 1 large


150 g rye chips, sour ceam & onion

3/4 dl melted butter


filling

250 g ricotta

50 g feta cheese

a splash of milk

5 sun-dried tomatoes, chopped

salt

black pepper

basil


Mix the chips in a food processor to a crumb. Mix in the butter. Press the dough into a pie tin or into small tins. Mix all the ingredients for the filling and fill the pie crust with it. Bake the pies at 175 C for about 20 minutes.