De här kakorna blir lite småsega pga. havregryn och jag tycker om att baka med kokossocker för det ger bakverken en karamellsmak. Jag fyllde dessa med smält choklad, men kan bra fyll dem med sylt, nötsmör eller lemon curd... Goda!

These cakes are slightly chewy due to the oats and I like to bake with coconut sugar because it gives the baked goodies a caramel flavor. I filled these with melted chocolate, but you can fill them with jam, nut butter or lemon curd as well. Delicious!


Havrekakor med choklad

10 st


60 g smör, smält

1,5 dl kokosocker

1,5 dl vetemjöl

1 dl havregryn

0,5 tsk bakpulver

1 litet ägg


fyllning:

smält choklad


Värm ugnen till 175° C. Blanda smör, socker, mjöl, havregryn och bakpulver i en skål. Blanda i ägget. Klicka ut smeten i små muffinsformar och grädda i ugnen, ca 10 -12 minuter. Tryck en fördjupning mitt i kakorna och fyll med smält choklad.



Oat Cakes with Chocolate

10 pieces


60 g butter, melted

1.5 dl coconut sugar

1.5 dl wheat flour

1 cup oatmeal

0.5 tsp baking powder

1 small egg


filling:

melted chocolate


Preheat the oven to 175 ° C. Mix butter, sugar, flour, oatmeal and baking powder in a bowl. Mix in the egg. Spoon the batter into small muffin cups and bake in the oven, for about 1012 minutes. Make a dwell in the cakes and fill with chocolate.