Malt-Rågbröd
Fördeg
2 1/4 dl vatten
1 dl Tuoppi ölmalt
0,5 dl rågmjöl
Deg
2 msk vatten
6 g torrjäst
2 msk sirap
1 tsk salt
2 dl rågmjöl
Koka vatten och blanda i ölmalt och rågmjöl. Låt stå övertäckt i tre timmar. Blanda torrjästen i 2 msk vatten som är 43 C grader. Blanda det sedan i ölmalten och tillsätt sirap, salt och rågmjöl. Degen kommer att vara kladdig. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Forma degen till ett bröd och lägg det på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Grädda brödet i 200 C i ca 30 minuter.
Malted Rye Bread
2 1/4 dl water
1 dl Tuoppi beer malt
0.5 dl rye flour
Dough
2 tbsp water
6 g dry yeast
2 tbsp syrup
1 tsp salt
2 dl rye flour
Boil water and mix in beer malt and rye flour. Leave covered for three hours. Mix the dry yeast in 2 tablespoons of water (43 C degrees). Then mix it in the beer malt and add syrup, salt and rye flour. The dough will be sticky. Leave to rise covered for 30 minutes. Shape the dough into a loaf and place it on a baking sheet lined with parchment paper. Bake the bread at 200 C for about 30 minutes.
3 Comments
Det ser jättegott ut. Ha nu en fin helg, Katarina!
ReplyDeleteTack snälla du och detsamma!
DeleteVilken fin limpa:) Malt är lite svårt att hitta här, om man inte råkar gå till en brewery. Jag har maltmjölsom jag hämtat från Finland, men detä är nog nästan slut.
ReplyDelete