Jag fortsätter att baka med ölmalt och bröd som bakas med det blir så otroligt goda. Det här brödet tar lite längre att laga, men den aktiva tiden är kort, så egentligen är det ett väldigt enkelt bröd att baka. Brödet får en knaprig yta, vilket jag gillar. 

I continue to bake with beer malt and bread that is baked with it becomes so incredibly good. This bread takes a little longer to bake, but the active time is short, so it is actually a very simple bread to bake. The bread gets a crunchy surface, which I like.


Malt-Rågbröd


Fördeg

2 1/4 dl vatten

1 dl Tuoppi ölmalt

0,5 dl rågmjöl


Deg

2 msk vatten

6 g torrjäst

2 msk sirap

1 tsk salt

2 dl rågmjöl


Koka vatten och blanda i ölmalt och rågmjöl. Låt stå övertäckt i tre timmar. Blanda torrjästen i 2 msk vatten som är 43 C grader. Blanda det sedan i ölmalten och tillsätt sirap, salt och rågmjöl. Degen kommer att vara kladdig. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Forma degen till ett bröd och lägg det på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Grädda brödet i 200 C i ca 30 minuter. 



Malted Rye Bread


2 1/4 dl water

1 dl Tuoppi beer malt

0.5 dl rye flour


Dough

2 tbsp water

6 g dry yeast

2 tbsp syrup

1 tsp salt

2 dl rye flour


Boil water and mix in beer malt and rye flour. Leave covered for three hours. Mix the dry yeast in 2 tablespoons of water (43 C degrees). Then mix it in the beer malt and add syrup, salt and rye flour. The dough will be sticky. Leave to rise covered for 30 minutes. Shape the dough into a loaf and place it on a baking sheet lined with parchment paper. Bake the bread at 200 C for about 30 minutes.