Småbröd är goda och jag tycker om att ta ett kex till kaffet. De här smuldegskexen är spröda och goda och perfekta till eftermiddagskaffet.

Cookies are good and I like to take one with my coffee. These crumble cookies are crispy and tasty and perfect for my afternoon coffee.


Smuldegskakor

ca 24 st


150 g smör, kylskåpskallt

1,5 dl strösocker

3 dl vetemjöl

1 dl havregryn

0,5 tsk flingsalt (eller 0,5 krm vanligt salt)


Värm ugnen till 175 C grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg. Klicka ut runda kakor, ca 1 msk deg till varje.  Platta till dem lätt, men inte för mycket så degen blir för kompakt. Grädda kakorna mitt i ugnen i 16–18 min. Låt dem kallna och stelna helt på plåten.



Crumb Cookies

about 24 pcs


150 g butter, refrigerator cold

1.5 dl castor sugar

3 dl wheat flour

1 oats

0.5 tsp fling salt (or 1/4 tsp plain salt)


Preheat the oven to 175 C degrees. Pinch the butter with the dry ingredients to a crumbly dough. Click out round cookies, about 1 tablespoon dough for each. Flat them lightly, but not too much so the dough becomes too compact. Bake the cookies in the middle of the oven for 16-18 minutes. Let them cool and solidify completely on the baking sheet.