Smuldegskakor
ca 24 st
150 g smör, kylskåpskallt
1,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
0,5 tsk flingsalt (eller 0,5 krm vanligt salt)
Värm ugnen till 175 C grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg. Klicka ut runda kakor, ca 1 msk deg till varje. Platta till dem lätt, men inte för mycket så degen blir för kompakt. Grädda kakorna mitt i ugnen i 16–18 min. Låt dem kallna och stelna helt på plåten.
Crumb Cookies
about 24 pcs
150 g butter, refrigerator cold
1.5 dl castor sugar
3 dl wheat flour
1 oats
0.5 tsp fling salt (or 1/4 tsp plain salt)
Preheat the oven to 175 C degrees. Pinch the butter with the dry ingredients to a crumbly dough. Click out round cookies, about 1 tablespoon dough for each. Flat them lightly, but not too much so the dough becomes too compact. Bake the cookies in the middle of the oven for 16-18 minutes. Let them cool and solidify completely on the baking sheet.
3 Comments
Åh så gott. Älskar "torrkakor"!
ReplyDeleteJa, så gott!
DeleteKan man använda florsåcker ?
ReplyDelete