Man kan inte ha för många recept av muffins, och gärna med choklad och jordnötssmör. Hur god är inte den kombinationen? Men om det nu är så att du inte gillar jordnötssmör, då kan du ta mandelsmör eller något helt annat, sylt t.ex. 

You can not have too many recipes for muffins, and preferably with chocolate and peanut butter. How good is this combination? But if the case is that you do not like peanut butter, then you can use almond butter or something completely different, jam e.g.


Choklad Jordnötssmörmuffins

5 st


2 msk kakao

0,5 dl kokande vatten

1 1/4 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

en nypa salt

1 tsk vanilj

50 g smör

3/4 dl kokossocker

1 ägg

jordnötssmör


Värm ugnen till 175 C. Blanda kakaon i det kokade vattnet tills slät. Ställ åt sidan. Vispa smör och socker mjukt, tillsätt sedan ägget och blanda väl. Rör ner mjöl, bakpulver, salt, vanilj och kakaoblandningen. Till Fyll muffinsformarna med smeten och lägg en klick med jordnötssmör i mitten. Grädda i ugnen i cirka15 minuter.



Chocolate Peanut Butter Muffins

5 pcs


2 tbsp cocoa powder

0.5 dl boiling water

1 1/4 dl wheat flour

1 tsp baking powder

a pinch of salt

1 tsp vanilla

50 g butter

3/4 dl coconut sugar

1 egg

peanut butter


Preheat the oven to 175 C. Mix cocoa in the boiled water until smooth. Put aside. Whisk butter and sugar softly, then add the egg and mix well. Stir in flour, baking powder, salt, vanilla and cocoa mixture. Fill the muffin cups with the batter and top with a dollop of peanut butter. Bake in the oven for about 15 minutes.