En saftig kaka med bär och ett gott knaprigt smul. Kardemumma är en krydda jag verkligen gillar och den passar bra i smulet. Har du färska bär går det givetvis bra att använda och då behövs inget potatismjöl. HA en fin dag!

A moist cake with berries and a good crisp crumb. Cardamom is a spice I really like and it tastes so in the crumbs. If you have fresh berries, you can of course use them and then potato flour is not needed. Have a nice day!


Bärkaka med Kardemummasmul


Kaka:

1 dl (kokos)socker

1 ägg

50 g smör, smält

1 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

1 msk mjölk


Smuldeg:

0,5 dl vetemjöl

1 msk kokossocker

0,5 tsk kardemumma

25 g smör


1 dl frysta bär

0,5 tsk potatismjöl


Blanda socker och ägg. Tillsätt sedan smör och resterande ingredienser. Häll smeten i en liten form. Blanda ingredienserna till smulet. Lägg bären blandat med potatismjöl på smeten och toppa med smulet. Grädda kakan i 175 C i ca 30 minuter. 



Berry Cake with Cardamom Crumbs


Cake:

1 dl (coconut) sugar

1 egg

50 g butter, melted

1 dl wheat flour

0.5 tsp baking powder

1 tbsp milk


crumbs:

0.5 dl wheat flour

1 tbsp coconut sugar

0.5 tsp cardamom

25 g butter


1 dl frozen berries

0.5 tsp potato flour


Mix sugar and egg. Then add butter and the remaining ingredients. Pour the batter into a small baking pan. Mix the ingredients for the crumb. Place the berries mixed with potato flour on the batter and top with the crumbs. Bake the cake at 175 C for about 30 minutes.