Rödbets-Fetabiffar
400 g rödbeta
3 dl kokta vita bönor
3/4 dl havregryn
1 tsk psylliumpulver
0,5 dl fetaost, smulad
1/4 tsk vitlökspulver
färsk dill hackad
salt
svartpeppar
Skala och riv rödbetorna grovt. Mosa bönorna med en gaffel och blanda med rödbetorna. Blanda ner havregryn och psylliumpulver. Krydda med fetaost, vitlökspulver, dill, salt och peppar. Forma smeten till biffar och lägg dem på en bakplåt. Grädda i 175 C i ca 25 minuter. Vänd på dem efter halva tiden.
Beetroot Feta Burgers
400 g beetroot
3 dl cooked white beans
3/4 dl oatmeal
1 tsp psyllium powder
0.5 dl feta cheese, crumbled
1/4 tsp garlic powder
fresh dill chopped
salt
black pepper
Peel and grate the beets roughly. Mash the beans with a fork and mix with the beets. Mix in oatmeal and psyllium powder. Season with feta cheese, garlic powder, dill, salt and pepper. Shape the batter into burgers and place them on a baking sheet. Bake at 175 C for about 25 minutes. Turn them over after half the time.
2 Comments
De fick en väldigt vacker färg!
ReplyDeleteJa, verkligen :)
Delete