Gillar du majs? Är det något du äter mycket av på sommaren? Jag köper faktiskt sällan majskolvar, men nu fick jag majs i min box från Farmed Today så då bestämde jag att rosta dem i ugnen och sedan pensla med brynt smör smaksatt med citron.

Do you like corn? Is it something you eat a lot of in the summer? I actually rarely buy corn cobs, but now I got corn in my box from Farmed Today so I decided to roast them in the oven and then brush with browned butter flavored with lemon.


Ugnsrostad Majs med Citronsmör


2-3 majskolvar

4 msk smör

0,5-1 citron, rivet skal och saft

salt


Sätt ugnen på 175° C. Lägg majskolvarna, med de yttre bladen kvar, i en ugnssäker form och baka mjuka i ugnen, ca 40 minuter. Bryn smöret i en kastrull. Smak­sätt med citronskal, -saft och salt. Ta bort de yttre bladen och pensla majsen med smöret. Servera genast. 



Oven-Roasted Corn with Lemon Butter


2-3 corn cobs

4 tbsp butter

0.5-1 lemon, grated peel and juice

salt


Heat the oven to 175 ° C. Put the corn cobs, with the outer leaves left, in an ovenproof dish and bake soft in the oven, about 40 minutes. Brown the butter in a saucepan. Season with lemon peel, juice and salt. Remove the outer leaves and brush the corn with the butter. Serve immediately.