For a while I often baked cheesecake, I had a period when all I wanted was cheesecake :) But now I've had a long break, so I've baked a creamy and sweet cheesecake with dulche de leche. Do you like cheesecake?
Dulche De Leche Cheesecake
Botten:
60 g havrekex
20 g smör
Fyllning:
100 g Philadelphiaost
120 g dulce de leche (karamelliserad mjölk)
1 ägg
1 msk strösocker
0,5 msk maizena
0,5 tsk vaniljextrakt
en nypa salt
Garnering:
dulce de leche (karamelliserad mjölk)
Sätt ugnen på 175 C grader. Klä en liten springform ca 12 cm i diameter med bakplåtspapper i botten och sidor av formen. Mixa kexen fint. Smält smöret och rör i kexsmulorna. Tryck smulorna i botten på bakformen och grädda i mitten av ugnen ca 8 min.
Mixa ingredienserna till fyllningen i en matberedare. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna och och toppa med dulche de leche. Förvara sedan i kylskåpet.
Dulche De Leche Cheesecake
Crust:
60 g oat biscuits
20 g butter
Filling:
100 g Philadelphia cheese
120 g dulce de leche
1 egg
1 tbsp sugar
0.5 tbsp maizena
0.5 tsp vanilla extract
a pinch of salt
Garnish:
dulce de leche
Heat the oven to 175 C degrees. Line a spring pan, about 12 cm in diameter with baking paper in the bottom and sides of the pan. Mix the biscuits fine. Melt the butter and stir in the biscuit crumbs. Press the crumbs into the bottom of the baking pan and bake in the middle of the oven for about 8 minutes.
0 Comments