En tid bakade jag ofta cheesecake, jag hade en period då allt jag ville ha i bakväg var cheesecake :) Men nu har jag haft en lång paus, så jag har bakat en krämig och söt cheesecake med dulche de leche. Gillar du cheesecake?

For a while I often baked cheesecake, I had a period when all I wanted was cheesecake :) But now I've had a long break, so I've baked a creamy and sweet cheesecake with dulche de leche. Do you like cheesecake?


Dulche De Leche Cheesecake

Botten:
60 g havrekex 
20 g smör

Fyllning:
100 g Philadelphiaost 
120 g dulce de leche (karamelliserad mjölk)
1 ägg
1 msk strösocker 
0,5 msk maizena 
0,5 tsk vaniljextrakt 
en nypa salt

Garnering:
dulce de leche (karamelliserad mjölk)

Sätt ugnen på 175 C grader. Klä en liten springform ca 12 cm i diameter med bakplåtspapper i botten och sidor av formen. Mixa kexen fint. Smält smöret och rör i kexsmulorna. Tryck smulorna i botten på bakformen och grädda i mitten av ugnen ca 8 min.

Mixa ingredienserna till fyllningen i en matberedare.  Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna och och toppa med dulche de leche. Förvara sedan i kylskåpet.



Dulche De Leche Cheesecake

Crust:
60 g oat biscuits
20 g butter

Filling:
100 g Philadelphia cheese
120 g dulce de leche
1 egg
1 tbsp sugar
0.5 tbsp maizena
0.5 tsp vanilla extract
a pinch of salt

Garnish:
dulce de leche

Heat the oven to 175 C degrees. Line a spring pan, about 12 cm in diameter with baking paper in the bottom and sides of the pan. Mix the biscuits fine. Melt the butter and stir in the biscuit crumbs. Press the crumbs into the bottom of the baking pan and bake in the middle of the oven for about 8 minutes.

Mix the ingredients for the filling in a food processor. Pour the batter into the pan. Bake in the middle of the oven for about 30 minutes. Allow to cool and top with dulce de leche. Then store in the refrigerator.