En saftig chokladkaka med bitar av choklad och en hint av kaffe. Var inte rädd för kaffesmaken, för du smakar den egentligen inte, utan den ger endast en mera djup smak till chokladen. Perfekt kaka till kaffet. 

A moist chocolate cake with pieces of chocolate and a hint of coffee. Do not be afraid of the coffee taste, because you do not really taste it, but it only gives a more deep taste to the chocolate. A perfect cake for the coffee.



Choklad Sockerkaka

1 stort ägg
1 1/4 dl strösocker
1 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
3/4 tsk bakpulver
en nypa salt
60 g smör, smält
0,5 dl espresso
1 dl chokladknappar

Sätt ugnen på 175 C grader. Vispa ägg och strösocker fluffigt. Blanda ner vetemjöl, kakao, bakpulver och salt. Tillsätt smör och espresso. Blanda till sist i chokladknapparna. Häll smeten i en smord och mjölad liten sockerkaksform. Grädda kakan i ugnen i ca 20-25 minuter. Låt kakan svalna i formen. 



Chocolate Sponge Cake

1 large egg
1 1/4 dl castor sugar
1 dl wheat flour
0.5 dl cocoa powder
3/4 tsp baking powder
a pinch of salt
60 g butter, melted
0.5 dl espresso
1 dl chocolate buttons

Put the oven on175 C degrees. Whisk eggs and sugar fluffy. Stir in wheat flour, cocoa, baking powder and salt. Add butter and espresso. Finally, mix in the chocolate buttons. Pour batter into a greased and floured small sponge cake pan. Bake the cake in the oven for about 20-25 minutes. Let the cake cool in the pan.