Bolognese är en av min barndoms favorit maträtt. Jag varierar min nästan alltid med de grönsaker jag har hemma och den här gången fick jag en idé att ha i saltgurka. Och wow så gott det blev. Det tänker jag använda på nytt. Har du haft saltgurka i bolognese?

Bolognese is one of my childhood favorite dish. I almost always vary mine with the vegetables I have at home and this time I got an idea to use pickled cucumber. And wow how good it got. I intend to use it again. Have you used pickled cucumber in bolognese?


Vegetarisk Bolognese

1 lök, hackad
1 paprika, hackad
0,5 zucchini, hackad
250 g vegetarisk sojafärs
1 burk tomatkross
1 dl vatten
en handfull färsk spenat
2 msk färskost
0,5-1 saltgurka, tärnad
1 msk majonnäs
1 msk ketchup
0,5 msk senap
1/4 tsk vitlökspulver
salt
svartpeppar

Värm en kastrull med olja. Tillsätt lök, paprika, zucchini och stek i npgra minuter. Tillsätt sojafärs, tomatkross, vatten och låt sjuda i 15 minuter. Tillsätt spenat, färskost, saltgurka, majonnäs, ketchup, senap och kryddor. Servera med spaghetti.



Vegetarian Bolognese

1 onion, chopped
1 bell pepper, chopped
0.5 zucchini, chopped
250 g vegetarian soy mince meat
1 can crushed tomato
1 dl water
a handful of fresh spinach
2 tablespoons cream cheese
0,5-1 pickled cucumber, diced
1 tbsp mayonnaise
1 tbsp ketchup
0.5 tbsp mustard
1/4 tsp garlic powder
salt
black pepper


Heat a saucepan with oil. Add onion, bell pepper, zucchini and fry for a few minutes. Add soy mince meat, tomato, water and let simmer for 15 minutes. Add spinach, cream cheese, pickled cucumber, mayonnaise, ketchup, mustard and spices. Serve with spaghetti.