Dessa mini donitser bakade jag till Valborg. De är både ägg- och mjölkfria och jag har toppat dem med smält choklad och strössel. Glad första maj!

I baked these mini donuts to Valborg. They are both egg and milk free and I have topped them with melted chocolate and sprinkles. Happy first of May!



Vegan Mini Donitser
10 st små

2 dl vetemjöl
1 dl socker, stevia
1 tsk kardemumma
0,5 tsk vaniljpulver 
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
1 dl mandelmjölk
1,5 msk rapsolja

dekoration:
smält choklad
strössel

Blanda mjöl, socker, vanilj, kardemumma och salt i en skål. Blanda sedan i mjölk och olja till en slät smet. Fördela smeten i en smord donitsplåt. Grädda i 175 C i ca 12 minuter. Doppa donitserna i smält choklad och strössel.


Vegan Mini Donuts
10 small

2 dl wheat flour
1 dl sugar, stevia
0.5 tsp vanilla powder
1 tsp cardamom
a pinch of salt
1 dl almond milk
1.5 tbsp rapeseed oil

decoration:
melted chocolate
sprinkles

Mix flour, sugar, vanilla, cardamom and salt in a bowl. Then mix in milk and oil into a smooth batter. Divide the batter into a greased donut pan. Bake at 175 C for about 12 minutes. Dip the donuts into melted chocolate and sprinkles.