I baked these mini donuts to Valborg. They are both egg and milk free and I have topped them with melted chocolate and sprinkles. Happy first of May!
Vegan Mini Donitser
10 st små
2 dl vetemjöl
1 dl socker, stevia
1 tsk kardemumma
0,5 tsk vaniljpulver
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
1 dl mandelmjölk
1,5 msk rapsolja
dekoration:
smält choklad
strössel
Blanda mjöl, socker, vanilj, kardemumma och salt i en skål. Blanda sedan i mjölk och olja till en slät smet. Fördela smeten i en smord donitsplåt. Grädda i 175 C i ca 12 minuter. Doppa donitserna i smält choklad och strössel.
Vegan Mini Donuts
10 small
2 dl wheat flour
1 dl sugar, stevia
0.5 tsp vanilla powder
1 tsp cardamom
a pinch of salt
1 dl almond milk
1.5 tbsp rapeseed oil
decoration:
melted chocolate
sprinkles
Mix flour, sugar, vanilla, cardamom and salt in a bowl. Then mix in milk and oil into a smooth batter. Divide the batter into a greased donut pan. Bake at 175 C for about 12 minutes. Dip the donuts into melted chocolate and sprinkles.
2 Comments
De ser L Ö J L I G T goda ut. Glad första maj!
ReplyDeleteTack snälla och detsamma!
Delete