Gillar du rabarber då skall du baka dessa saftiga och goda rabarbermuffins. Så krämiga och de har en smak av vanilj, för att jag använt vaniljkrämspulver i smeten. Vad brukar du baka med rabarber?

If you like rhubarb then you should bake these moist and yummy rhubarb muffins. So creamy and they have a taste of vanilla because I used custard powder in the batter. What do you usually bake with rhubarb?



Vaniljkräm-Muffins med Rabarber
6 muffins

50 g smör, rumstemperatur
1 dl socker
1 stort ägg
1 dl vetemjöl
0,5 dl vaniljkrämpulver (Sallinen)
1 tsk bakpulver
1 msk mjölk
1 tsk vaniljessens
rabarber, skivade

Värm ugnen till 175 C. Rör samman smöret och sockret. Tillsätt ägget och rör om väl. Tillsätt resten av ingredienserna. Häll smeten i muffinsformar och grädda i ca 20 minuter.



Vanilla Custard Muffins with Rhubarb
6 muffins

50 g butter, room temperature
1 dl sugar
1 large egg
1 dl wheat flour
0.5 dl custard powder (Sallinen)
1 tsp baking powder
1 tbsp milk
1 tsp vanilla essence
rhubarb, sliced

Preheat the oven to 175 C. Stir together butter and sugar. Add the egg and stir well. Add the rest of the ingredients. Pour the batter into muffin cups and bake for about 20 minutes.