En klassiker, kryddkakan! Min moster är en fena på att baka denna kaka och hennes ser alltid perfekt ut. Kryddkakan har en god smak av kardemumma och kanel och den blir bara godare följande dagar.

A classic, spice cake! My aunt is a pro of baking this cake and hers always looks perfect. The spice cake has a good taste of cardamom and cinnamon and it only gets better the following days. 


Kryddkaka

1 ägg
1 dl socker
50 g smör, smält
0,5 dl kvarg
1 dl vetemjöl
1 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
0,5 tsk bakpulver 

Värm ugnen till 175 C grader. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ner det smälta smöret och kvargen i äggsmeten. Blanda sedan i vetemjöl, kardemumma, kanel och bakpulver till en slät smet. Häll smeten i en smord och mjölad liten kakform och baka i ca 30 minuter.



Spice Coffee Cake

1 egg
1 dl sugar
50 g butter, melted
0.5 dl quark
1 dl wheat flour
1 tsp cinnamon
0.5 tsp cardamom
0.5 tsp baking powder

Preheat the oven to 175 C degrees. Whisk the egg and sugar fluffy. Stir in the melted butter and quark in the egg mixture. Then stir in the wheat flour, cardamom, cinnamon and baking powder to a smooth batter. Pour the batter into a greased and floured small cake pan and bake for about 30 minutes.