Om du någon gång får potatismos över, kasta snälla inte bort det. Du kan bra använda den till att göra bröd eller tunnbröd. Enkelt och gott. Potatismoset gör att brödet blir extra saftigt och håller sig saftig i flera dagar. Om du vill kan du skiva brödet och frysa in det. Ha en fin dag!

If you ever get mashed potatoes left-overs, don't throw it away. You can use it to make bread or flat bread. Simple and good. The mashed potatoes make the bread extra moist and stay moist for several days. If you want, you can slice the bread and freeze it. Have a nice day!



Potatislimpa

2 dl vatten
1 tsk torrjäst
1 tsk salt
2 dl potatismos
3 dl fullkornsmjöl
1,5 dl havregryn
1 dl vetemjöl

Värm vattnet till 43 C grader och blanda i torrjästen. Låt stå i några minuter. Blanda sedan i salt, potatismos och mjöl. Degen kommer vara kletig. Låt jäsa övertäckt i 60 minuter. Blanda degen och häll den sedan i en brödform klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare i 45 minuter. Grädda brödet i 200 C i ca 40 minuter. 



Potato Loaf

2 dl of water
1 tsp dry yeast
1 tsp salt
2 dl mashed potatoes
3 dl whole wheat flour
1.5 dl oats
1 dl wheat flour

Heat the water to 43 C degrees and mix in the dry yeast. Let sit for a couple of minutes. Then mix in salt, mashed potatoes and flour. The dough will be sticky. Let rise covered for 60 minutes. stir the dough and then pour it into a loaf pan lined with baking paper. Allow to rise for 45 minutes. Bake the bread at 200 C for about 40 minutes.