A lighter cheesecake baked with quark. I found a really good quark with the taste of pear and vanilla and I wanted to bake with it. The cheesecake gets a very good taste of pear and to further get more pear taste I added pieces of pear. Good and fresh!
Päron-Vanilj Kvargkaka
kexbotten:
35 g kexsmulor
1 msk olja
fyllning:
200 g päron-vaniljkvarg
1 ägg
1 msk socker
0,5 msk vaniljkrämspulver, Sallinen
päronbitar
Blanda kexsmulor med oljan. Tryck smulet i botten på en liten form. Blanda ingredienserna till fyllningen och häll på botten. Grädda kakan i 175 C i ca 30-40 minuter. Låt svalna helt och ställ i kylen innan servering.
Pear-Vanilla Quark Cake
cookie crust:
35 g cookie crumbs
1 tbsp oil
filling:
200 g pear-vanilla quark
1 egg
1 tbsp sugar
0.5 tbsp vanilla cream powder, Sallinen
2 Comments
Mums så gott:) Jag brukar också göra ostkakor med nån slags kvarg, som här kallas för white cheese, och är krämigare än kvarg, men har bara 5 % fett. Bakade just förra vecka en kaka med denna kvarg och aprikos. Din kaka ser så mums ut:)
ReplyDeleteÅh, så gott med aprikos-kvargkaka!
Delete