Jag tycker en hel del om soppor och det är så enkla att laga och man kan variera dem massor. Har du grönsaker som har sett sina bästa dagar, använd dem i purésoppor och att blanda i linser, bönor eller kikärtor gör dem matigare. Denna soppa toppade jag med karamelliserad lök. 

I like soups a lot and it's so easy to make and you can vary them a lot. If you have vegetables that have seen their best days, use them in puree soups and by mixing in lentils, beans or chickpeas will make them more satiating. This soup I topped with caramelized onions.


Linssoppa

2 dl röda linser, sköljda
1 broccoli
1 blomkål
1 röd lök
vatten
buljontärning
salt
svartpeppar
sambal oelek

Lägg grönsakerna i en kastrull med vatten och buljongtärning och koka i ca 25 minuter. Häll bort en del av vattnet och mixa sedan soppan slät. Krydda. Vill man ha en krämigare soppa, blanda i färskost.



Lentil Soup

2 dl red lentils, rinsed
1 broccoli
1 cauliflower
1 red onion
water
broth cube
salt
black pepper
sambal oelek

Place the vegetables in a saucepan with water and broth cube and cook for about 25 minutes. Pour off some of the water and then mix the soup smooth. Season to taste. If you want a creamier soup, mix in cream cheese.